Bel 0528-204014 of e-mail ons op info@bionoot.nl, wij helpen je graag verder.
EKO keurmerk

Biologisch Meel en Bloem

Buiten gezonde noten heeft Bionoot ook gezonde meel en bloem soorten. Er zijn veel soorten meel en bloem te vinden als je een lekkere taart wilt bakken of gewoon lekkere koekjes voor bij de koffie. Echter, zijn er ook meelsoorten die extra gezond zijn door bepaalde eigenschappen die deze met zich mee dragen.

Welke soorten meel zijn er te vinden

We vertellen graag wat over de gezonde eigenschappen van de meelsoorten.

Biologisch Amandelmeel

Buiten een noot kun je van biologisch amandelen ook meel maken. Dit meel is een bron van goede vetten en hoogwaardige proteïnen. Je kunt een deel van tarwemeel vervangen door amandelmeel bij het bakken om zo een extra voedingsstof toe te voegen aan je brood of koeken. Een gezonde toevoeging dus en een echte superfood klassieker.

Biologisch Boekweitmeel

Een ander van de erg gezonde meel soorten wat af komt van de boekweit plant. Biologisch boekweitmeel bevat enorm veel goede stoffen zoals Kalium, Magnesium en fosfor. Een gezond en glutenvrij meel wat perfect te gebruiken is voor het maken van pap, pannenkoeken of eveneens te vermengen is met een deel van de tarwebloem bij bijvoorbeeld het bakken van brood.

Biologisch Kokosmeel

De naam zegt het al. Een meel dat is gemaakt van gedroogd kokosvlees dat van de biologisch kokosnoot komt. In kokosmeel vind je maar liefst 48% van de voedingsvezels terug. Daarnaast zijn er ook belangrijke essentiële eiwitten terug te vinden. Verder is Kokosmeel koolhydraatarm. Maar waar kun je het voor gebruiken? Het is een toevoeging voor je bakwerk om er een heerlijke draai aan te geven en een gezond ingrediënt er aan toe te voegen. Daarnaast ook perfect om er pannenkoeken mee te maken. Ook voor het binden van soepen en sauzen is kokosmeel de perfecte biologische oplossing.

Biologisch Speltmeel

Smeltmeel is goed voor zowel lichaam als geest. En het bevat een hoog percentage aan energie. Ook fosfor, kalium en gezonde vezels maakt biologisch speltmeel een erg gezond meel. Speltmeel is perfect om speltbrood mee te maken en om te gebruiken voor andere baksels. Zo kun je een deel van het tarwemeel vervangen door speltmeel. Speltmeel is een zeer licht verteerbaar meel.