Biologische pijnboompitten

Europees biologisch keurmerk
Op voorraad

* Vereiste velden

Meer informatie?
Bel 0528-204014

 • Gratis verzending NL vanaf 40,-
 • Al meer dan 40 jaar biologische ervaring
 • Vandaag besteld, overmorgen in huis
 • 100% Biologisch en natuurlijk
 • SKAL en EKO gecertificeerd
 • Echt vers en kwaliteit
 • Veilig online betalen
 • Eenvoudig bestellen
 • Gratis advies op maat

Voedingswaarde per 100gr

Biologische Pijnboompitten

Energie 673  kcal              
Energie 2813  kj              
Eiwit 13.7  g              
Koolhydraten 13.1  g              
Suikers 3.6  g              
Vetten 68.4  g              
Verz vetten 4.9  g              
Vezels 3.7  g              
Zout 0  g              
               
             
                   
VITAMINEN       ADH   %      
Vitmine A 0  mg   800  ug 0% van de ADH    
Vitamine B1 0,7  mg   1,1  mg 64% van de ADH    
Vitamine B2 0.2  mg   1,4  mg 14% van de ADH    
Vitamine B6 0,1  mg   1,4  mg 7% van de ADH    
Vitamine B11 57  ug   200  ug 29% van de ADH    
Vitamine B12 0  ug   2,5  ug 0% van de ADH    
Vitamine C 0   mg   80  mg 0% van de ADH    
Vitamine D 0  ug   5  ug 0% van de ADH    
                   
MINERALEN                  
Natrium 5  mg   12  mg 12% van de ADH    
Kalium 600  mg   2000  mg 3% van de ADH    
Calcium 25  mg   800  mg 3% van de ADH    
Fosfor 500  mg   700  mg 71% van de ADH    
Ijzer 5  mg   14  mg 36% van de ADH    
Magnesium 230  mg   375  mg 61% van de ADH    
Koper 1.2  mg   1  mg 120% van de ADH    
Zink 6  mg   10  mg 60% van de ADH    
                   
ADH Door het Voedingscentrum -Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid-
* Geen ADH vastgesteld in EU richtlijn 2008/100/EG  


 

Product informatie

Land van herkomst:   Rusland
Biologisch:   Ja

Pijnboompitten biologisch

Ben jij op zoek naar biologische pijnboompitten van hoge kwaliteit? De pijnboompitten van Bionoot.nl zijn 100% biologisch, waardoor ze niet alleen heel lekker, maar ook verantwoord zijn. Pijnboompitten zijn onmisbaar in de keuken. Ze geven elk gerecht net dat beetje extra en zijn in de culinaire wereld niet meer weg te denken. De pijnboompitten van Bionoot.nl vinden hun herkomst uitsluitend in Rusland. Zo kunnen wij jou garanderen dat onze biologische pijnboompitten van hoge kwaliteit zijn en een volle smaak hebben. Wil jij biologische pijnboompitten bestellen? Een passie voor ons vak en een voorliefde voor mooie producten maken Bionoot.nl hét adres om uw biologische pijnboompitten te bestellen.

De herkomst van de biologische pijnboompitten van Bionoot.nl

Pijnboompitten zijn de zaden van een dennenboom. Een dennenboom wordt ook wel een pijnboom genoemd. De vruchten van de dennenboom, kegels, dennenappels of pijnappels genoemd, bevatten pijnboompitten. De pitten komen vrij als je met de pijnappels schudt. Pijnboompitten hebben een harde schil, die handmatig of machinaal verwijderd moet worden. Het verwijderen van de schil is een arbeidsintensieve taak. Daarom verkoopt Bionoot.nl uitsluitend biologische pijnboompitten zonder schil. De pijnboompitten biologisch van Bionoot.nl vinden hun herkomst in Rusland. De kweek van onze pijnboompitten wordt 100% biologisch uitgevoerd en is daarom niet schadelijk voor het milieu en of de mensen in de omgeving. Zo kan jij onbezorgd genieten van onze (h)eerlijke pijnboompitten.

Koken met pijnboompitten biologisch

Pijnboompitten zijn niet meer weg te denken uit de keuken. Het is een onmisbaar ingrediënt geworden in de meest uiteenlopende gerechten en kan eigenlijk overal mee gecombineerd worden.

Biologische pijnboompitten kunnen zowel rauw als geroosterd gegeten worden. De kenmerkende smaak van de pijnboompitten die je vaak tegenkomt in salades wordt verkregen door ze kort in een koekenpan te roosteren. Let er op dat je bij het roosteren geen olie of boter gebruikt. Pijnboompitten bevatten zelf voldoende olie.

Pijnboompitten kunnen in allerlei ingrediënten verwerkt worden. Zo zijn ze zeer populair in de Italiaanse keuken. Je vindt ze in pesto, allerlei pastasauzen en slaatjes en ook in diverse soorten pasta zijn ze terug te vinden. Onze biologische pijnboompitten zijn uitstekend te combineren met gevogelte, zoals kip en kalkoen en vis en een onmisbaar ingrediënt in carpaccio. De zachte smaak van de pijnboompitten maken het een product dat overal bij past. In ons Pitten, zaden & bessen assortiment vind je een bijvoorbeeld een Biologische Pittenmix met pijnboompitten, Biologische Zonnebloempitten en Biologische Pompoenpitten. Met deze heerlijke mix geef je elk gerecht een unieke twist.

Door te kiezen voor de biologische pijnboompitten van Bionoot.nl kies je voor heerlijke en verantwoorde pijnboompitten met een volle smaak, die elk gerecht net dat beetje extra kan geven. De biologische pijnboompitten van Bionoot.nl bevatten geen kunstmatige smaakstoffen en conserveringsmiddelen waardoor de pure smaak bewaard blijft en jouw gerechten onvergetelijk lekker worden.

Waarom biologisch

Door te kiezen voor de pijnboompitten biologisch van Bionoot.nl kies je voor een verantwoord product. Bij het kweken van de biologische pijnboompitten wordt de leefomgeving van de pijnbomen op geen enkele wijze benadeeld. Dat houdt in dat de aanwezige ecosystemen niet verstoord worden door de groei van de pijnbomen. Tevens wordt er streng gelet op de mensen die in de buurt van de kwekerij wonen of op de kwekerij werken. De kweek van de biologische pijnboompitten mag op geen enkele wijze nadelig zijn voor hun gezondheid én mag de kwaliteit van leven niet schaden. Als laatste wordt er ook streng gelet op de dieren in de omgeving. De aanwezigheid van de kwekerij mag het leven van de dieren vermoeilijken. Door te kiezen voor biologische pijnboompitten kies je voor een gezond en lekker ingrediënt en draag jij een steentje bij aan een betere wereld.

Biologische pijnboompitten kopen bij Bionoot.nl

Biologische pijnboompitten kopen doe je bij Bionoot.nl. Wij van Bionoot.nl hebben een passie voor ons vak en hechten veel waarde aan mooie producten van hoge kwaliteit. Om die hoge kwaliteit te kunnen garanderen is de controle op al onze producten streng en selecteren wij al onze producten zelf. In het selectieproces wordt nauwlettend gelet op de herkomst, kwaliteit en smaak van de producten. Zo kunnen wij jou garanderen dat je bij ons alleen de allerbeste biologische pijnboompitten vindt. Heb je vragen over onze pijnboompitten biologisch of wil je meer weten over ons bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

Meer informatie?
Bel 0528-204014

 • Gratis verzending NL vanaf 40,-
 • Al meer dan 40 jaar biologische ervaring
 • Vandaag besteld, overmorgen in huis
 • 100% Biologisch en natuurlijk
 • SKAL en EKO gecertificeerd
 • Echt vers en kwaliteit
 • Veilig online betalen
 • Eenvoudig bestellen
 • Gratis advies op maat