Bel 0528-204014 of e-mail ons op info@bionoot.nl, wij helpen je graag verder.
EKO keurmerk

Biologische hazelnoten kopen

Biologische hazelnoten kopen is eenvoudig en snel bij Bionoot. In ons assortiment vind je de witte en bruine hazelnoten,maar ook in verschillende notenmixen is de hazelnoot verwerkt. Bionoot staat gegarandeerd voor versheid en kwaliteit. Onze producten zijn 100% biologisch. Bionoot voegt geen smaakverstekers, geurstoffen of kleurstoffen toe aan de noten en de grond waarop onze producten worden geteeld worden regelmatig gecontroleerd op vervuiling. Bestrijdingsmiddelen die schadelijk zijn voor mens, dier of milieu worden vermeden. Onze biologische hazelnoot is daarom een bewuste en verantwoorde keuze voor jou en het milieu!

Hazelnoten zijn gezond!

Hazelnoten zijn populaire noten: knapperig van structuur en licht scherp van smaak. Lekker om zo uit de hand te eten, maar ook een perfecte toevoeging voor de heerlijkste gerechten. Hazelnoten zijn een verantwoorde, gezonde keus als het gaat om noten. De biologische hazelnoot is rijk aan vitaminen en mineralen. Ze bevatten veel onverzadigde vetten, vitamine E en B6 en zitten boordevol vezels. Ze zijn dan ook niet voor niks een goede vervanger voor vlees.

Hazelnoten: waar komen ze vandaan?

Hazelnoten zijn de vrucht van de hazelaar. Deze boom of struik komt oorspronkelijk uit Europa. Om de vrucht zit een hard schilletje. Wanneer je de noot kraakt, komt er een bruine vrucht tevoorschijn: de bruine hazelnoot. De hazelnoot is vooral bekend van de hazelnotenpasta. Maar ook in andere gerechten komen ze voor. Vaak in een gehakt of gemalen vorm. Hazelnoten zijn bijvoorbeeld ook prima te combineren met groenten, zoals spinazie of sperziebonen. Hazelnootolie wordt ook steeds populairder. Heerlijk in een salade bijvoorbeeld.

Hazelnoten roosteren

Het roosteren van hazelnoten versterkt hun smaak. Ze zijn het lekkerst als ze licht geroosterd zijn. Je kunt geroosterde hazelnoten kopen, maar het roosteren kun je ook prima zelf doen. Let er wel op dat je de hazelnoten niet te lang roostert, want verbrande hazelnoten smaken heel bitter en zijn niet meer lekker om op te eten.

Blanke en Bruine hazelnoten

De bruine hazelnoot is de vrucht die je uit de schil haalt. Deze noot zit boordevol voedingsstoffen en zijn wat bitter van smaak. Wanneer je het bruine velletje verwijderd door de hazelnoten kort te blancheren, blijft de blanke of witte hazelnoot over. Deze is iets zachter dan de bruine hazelnoot. De voedingsstoffen zijn nagenoeg gelijk, maar door het blancheren verliest de noot wel enige voedingswaarde.

Biologische hazelnoten kopen? Bestel ze bij Bionoot

Nu je weet dat hazelnoten erg gezond en lekker zijn en ze niet alleen een verantwoord en bewust tussendoortje zijn, maar ook lekker om te gebruiken in andere gerechten, wil je graag hazelnoten kopen. Dat kan! Bestel je bruine hazelnoten of witte hazelnoten eenvoudig bij Bionoot. Je kiest dan niet alleen voor een bewuste en gezonde noot voor jezelf, maar ook voor het milieu is de gezonde biologische hazelnoot een goede keuze.