Bel 0528-204014 of e-mail ons op info@bionoot.nl, wij helpen je graag verder.
EKO keurmerk

Biologische macadamia noten

Bionoot heeft een groot assortiment aan noten en notenmelanges. Ook biologische macadamia noten koop je bij Bionoot. Macadamia is een wat luxere notensoort, die je ook terugvindt in onze luxe en royale notenmixen. De gladde, maar stevige noot is erg gezond en kan zowel gezouten, gebrand of naturel gegeten worden. Bij Bionoot ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit en echte smaak. Onze producten zijn heerlijk vers en puur natuur!

Macadamia noten: gezond en lekker!

Macadamia zijn stevige, ronde noten en hebben een gladde structuur. Ze hebben een kokosachtige smaak en kunnen verwerkt worden in verschillende gerechten. Uiteraard zijn ze in hun pure vorm lekker als snack of tussendoortje, maar ook gebrand of gezouten smaken ze uitstekend. Het lijkt er op het eerste gezicht niet op dat de macadamia noten gezond zijn, want ze bevatten veel calorieën, relatief weinig eiwitten en veel vetten. De macadamia noot bevat weliswaar veel vetten, maar het zijn de gezonde, onverzadigde vetten. Zo vind je in de macadamia de omega-7 vetzuren, die verder geen enkele noot bevat. Het eten van zo’n 100 gram van deze noten op een dag, zorgt ervoor dat je de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (SDH) aan vitaminen en mineralen binnen krijgt.

Waarom macadamia noten eten?

  • De noot bevat veel goede voedingsstoffen
  • Een heerlijk, gezond en verantwoord tussendoortje
  • De noten zitten boordevol vitaminen
  • De luxere noot is erg smaakvol

De oorsprong van de macadamia

Macadamia noten komen oorspronkelijk uit Australië. Ze zijn vernoemd naar hun ontdekker, de ontdekkingsreiziger MacAdam, die inzag dat deze noten heerlijk en gezond zijn. De noten worden echter beschermd door een keiharde, moeilijk te kraken, schil. Doordat de noot zo lastig uit zijn schil te halen is en er veel druk voor nodig is om de noot te kraken, is de macadamia noot wat duurder dan andere notensoorten. Desondanks zijn deze noten de laatste jaren steeds populairder geworden.

Biologische macadamia noten kopen bij Bionoot

Macadamia noten kopen doe je eenvoudig online bij Bionoot. Onze biologische noten zijn van hoge kwaliteit. Tevens zijn ze 100% biologisch gecertificeerd. Dat houdt in dat ze niet bewerkt zijn met smaak-, geur- en kleurversterkers. Tevens zijn ze niet gebrand of gezouten. De biologische macadamianoot van Bionoot is dan ook puur natuur!