Vandaag besteld, overmorgen in huis
Gratis verzending NL vanaf € 45,-
Al meer dan 40 jaar
Skal gecertificeerdEco Keurmerk

Ongeroosterde Biologische pistachenoten

Waar en wanneer je maar wilt genieten van een verantwoord tussendoortje? Kies dan voor onze ongeroosterde biologische pistachenoten, deze zijn namelijk ontzettend lekker en 100% biologisch. Zo weet je zeker dat je een bewuste keuze maakt. Speciaal voor jou selecteren we alleen de lekkerste pistachenoten voor ons assortiment. De pistachenoot is een bijzondere telg uit de notenfamilie. Dankzij zijn unieke kleuren springt hij er altijd bovenuit. Ontdek zelf de volle smaak en bestel jouw ongeroosterde biologische pistachenoten eenvoudig online. Wij doen de rest!

  1. Biologische pistache gepeld (raw)
    Op voorraad
    Vanaf 10,95

1 product

Zijn bio pistachenoten gezond?

Biologische pistachenoten zijn zeker gezond! Ze zitten vol belangrijke voedingsstoffen: Dankzij de grote hoeveelheid vitamines en mineralen die ze bevatten, heb je met een paar nootjes al een groot deel van je ADH van sommige van deze stoffen binnen. Er zitten bijvoorbeeld de mineralen kalium, fosfor, magnesium, ijzer en calcium. Daarnaast vind je nog veel meer goeds, zoals vitamines B1, B6, B11 en E én nog veel meer! Ook zit het vol met vezels en eiwitten! Ze zitten ook boordevol onverzadigde vetten. Doordat het vet onverzadigd is, zal jouw lichaam juist energie opslaan in dit vet, in plaats van dat jouw lichaam een overschot aan energie krijgt. Dit zijn dus juist de gezonde vetten die je wilt eten. Hierdoor passen ze bij een gezond dieet. Toch zitten er behoorlijk wat calorieën in de nootjes, waardoor je maximaal één handje, 25 gram, per dag hoeft te eten. Als je er teveel van eet, zul je te veel van alles binnenkrijgen. Als je de noten met mate eet, zijn ze een goede toevoeging aan een gezond voedingspatroon.

Waar komen de pistachenoten biologisch van Bionoot vandaan?

De pistachenoten bio van Bionoot komen uit Spanje, Turkije en Iran. In deze warme landen groeien de noten namelijk gemakkelijk en snel. Het is ook ideaal dat de winters in deze landen nog koud zijn, omdat de boom de koude periode nodig heeft om vervolgens bij het warmere weer een signaal krijgt dat de kiemrust doorbroken moet worden. Als het eindeloos warm is, zal de boom juist slechter de pistache groeien. Binnen ons assortiment biologische pistachenoten vind je zowel geroosterde noten als rauwe noten. Zo kun je lekker variëren wat je met jouw nootjes gaat doen.

Verschillende manieren om biologische pistachenoten te eten

Pistache groeit in schillen die de vruchten beschermen. Dit zorgt ervoor dat het eten van dit nootje ook nog eens een leuk klusje wordt om gedachteloos te doen tijdens het tv kijken. Naast deze ontspannen snack-mogelijkheid, lenen ze zich ook voor het gebruik in de lekkerste recepten. Jouw biologische pistachenoten kopen doe je bijvoorbeeld voor het maken van:

  • Roomijs: Een bolletje ijs met pistachesmaak is één van de meest gekozen opties bij ijswinkels. Steeds meer mensen genieten van de heerlijke smaak van de pistachenoot. En dan krijgt het ook nog eens een mooie groene kleur!
  • Baklava: Natuurlijk hebben de mensen die een groot deel van de biologische pistachenoten produceren in het Midden-Oosten ook een heerlijk recept ontwikkeld met de noot zelf. Baklava vind je terug bij veel Turkse restaurants als zoet nagerecht. Deze laagjes filodeeg en gehakte nootjes worden gebakken en overgoten met honing, een plakkerige, zoete lekkernij.
  • Garnering: De pistachenoten bio kun je ook gebruiken om tal van gerechten te verfijnen. Hak de nootjes fijn en gebruik ze als garnering over je salade of bakwerk heen, zodat ze een lekkere bite krijgen en net dat beetje extra smaak. Je kunt ze ook gehakt door de yoghurt roeren of er een lekkere pistachepasta van maken die je als toefjes op je taart plaatst.

Pistache smaakt lichtzoet, net als bijvoorbeeld biologische amandelen, maar heeft een soort aards-achtige ondertoon die het een uniek smaakprofiel geeft. Hierdoor is de noot ook goed te gebruiken bij zowel zoete als zoute recepten. Ook als ze gezouten zijn hebben ze een mooie smaakbalans dankzij de zoet-zoute combinatie. Of je nu kiest voor ongezouten, gepelde of ongebrande gezouten pistache, dit lekkere tussendoortje zal altijd in de smaak vallen.

Hoge kwaliteit biologische pistachenoten kopen bij Bionoot

De pistachebomen waar je de vrucht van kunt eten, wat wij dus pistache noten noemen, zijn een langzaam groeiende boom. Hierdoor duurt het lang voordat de boom de eerste vruchten draagt die vervolgens geteeld kunnen worden. De bomen worden gekweekt met uitstekende kwaliteit grondstoffen, om ervoor te zorgen dat ze de beste vruchten zullen dragen. Hierbij krijgen de bomen veel aandacht en wordt er goed gelet op de gezondheid van de boom. Als insecten de boom aantasten, wordt dit opgelost met eco-vriendelijke oplossingen zoals de insecten afleiden met ‘lekkerdere’ bomen die langs de pistachebomen gepland zijn of een natuurlijke vijand van de insecten in te zetten. Hierdoor worden de bomen, en dus de biologische pistachenoten die je eet, zo min mogelijk negatief beïnvloed. Zo behoud je de pure en krachtige smaak van het natuurlijke product.

Als je jouw pistache zo lang mogelijk goed wilt houden, zul je ze goed moeten verpakken en bewaren. Kies een goed afsluitbare verpakking en bewaar ze op een koele, droge en donkere plaats. Doordat ze erg schimmelgevoelig zijn, wil je ze niet in de koelkast bewaren!

Waarom zijn de pistachenoten biologisch?

Als je biologische pistachenoten gaat bestellen, is het natuurlijk wel fijn om zeker te weten dat deze noten ook daadwerkelijk biologisch zijn. Bionoot is in het bezit van meerdere certificaten die garanderen dat onze bio pistachenoten dit ook daadwerkelijk zijn. Zowel het ‘EKO’-certificaat als het ‘Skal’-certificaat laten zien dat onze noten geteeld zijn uit biologische landbouw. Dit betekent dat de notenbomen niet bespoten zijn met pesticiden die schadelijk zijn voor mens, dier of milieu. Ook zijn de producten volledig onbewerkt en zijn ze vrij van toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen. Als echte notenliefhebbers weten we hoe belangrijk de wereld en ecologie is om te kunnen blijven genieten van de beste kwaliteit nootjes, daarom gaan we met onze biologische noten verder dan de Europese wetgeving verplicht.

Jouw biologische pistachenoten bestellen bij Bionoot

Bij Bionoot ben je ervan verzekerd dat je de beste biologische pistachenoten kunt kopen. Binnen ons ruime assortiment gebrande en rauwe noten, vind je onder andere ook nog biologische walnoten, pecannoten, macadamia noten en biologische pinda’s. Zo kun je jouw eigen lekkere notenmix maken of jouw culinaire hoogstandjes nog verder verbeteren. Bij bestellingen binnen Nederland met een totaalwaarde van €40,- of meer, is de verzending gratis. De bestellingen worden doorgaans binnen één werkdag verzonden en als je vóór 12:00 bestelt, worden ze dezelfde dag verzonden. Wij verzenden de lekkerste nootjes naar veel landen in Europa, waaronder België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Scandinavië. Jouw biologische pistachenoten online bestellen doe je dus veilig, snel en tegen een scherpe prijs bij Bionoot.