Bel 0528-204014 of e-mail ons op info@bionoot.nl, wij helpen je graag verder.
EKO keurmerk

Biologische paranoten

Paranoten zijn erg gezond. Ze bestaan voor bijna 14% uit eiwitten en zijn een bron van essentiële vitamines en mineralen. Tevens zijn paranoten cholesterolarm. De paranoot bevat een hoger gehalte aan het antioxidant selenium dan welke noot ook. Selenium is goed voor ons, maar met mate. Het is daarom verstandig om niet meer dan 3-6 paranoten per dag te eten. Bij Bionoot bewerken wij onze biologische paranoten niet met geur-, kleur- of smaakstoffen. Tevens gebruiken wij bij het verbouwen van de paranoten geen chemische bestrijdingsmiddelen. Dat maakt onze Biologische paranoot puur natuur!

Paranoten eten

Biologische Paranoten zijn rijk en romig van smaak. Ze hebben een delicate en knapperige toon en zijn lekker om te combineren in kwark, salades , brood of taarten. Maar ze kunnen ook zo gegeten worden. Paranoten worden bij voorkeur in zijn geheel gegeten. Maar je kunt ze ook prima hakken of malen om in gerechten te verwerken. Als je ze wilt hakken, doe dat dan bij voorkeur vlak voor gebruik, dan blijft de smaak het beste bewaard. Paranoten worden rauw gegeten, je kunt de paranoten dan ook alleen rauw kopen bij Bionoot.

Biologische paranoten bewaren

Paranoten kunnen het beste goed afgesloten bewaard worden. Een goed afgesloten zak, bakje of glazen pot war geen lucht bij kan komen is het meest geschikt. De smaak blijft bewaard en schimmelvorming wordt voorkomen. Paranoten zijn minder lang te bewaren dan andere noten. Maar echt bederven doen ze niet. De smaak gaat echter na ongeveer een maand bewaren wel achteruit.

De oorsprong van paranoten

Paranoten zijn de zaden van de vrucht van de paranotenboom. Deze boom komt voornamelijk voor in Zuid-Amerika en wordt tussen de 40 en 60 meter hoog. Jaarlijks komen er gemiddeld zo’n 30/40 vruchten aan de boom. Deze vruchten lijken op de kokosnoot. In deze vrucht zitten zo’n 8 tot 12 zaden, die wij paranoten noemen. De noot werd bekend in Europa nadat een Spaanse officier zijn uitgehongerde bemanning paranoten te eten gaf. Door de hoge energie- en voedingswaarde van de noot, was de bemanning weer snel hersteld.

Biologische Paranoten kopen

Paranoten kopen doe je bij Bionoot.nl. Bij bewerking van paranoten gaat smaak verloren. Bionoot.nl bewerkt de noten niet met geur-, kleur- en smaakstoffen en dat proef je. De licht zoete notensmaak blijft behouden.