Bel 0528-204014 of e-mail ons op info@bionoot.nl, wij helpen je graag verder.
EKO keurmerk

Biologische cashewnoten kopen

De cashewnoot is één van de populairste noten ter wereld. Hij kan zowel gebrand, gezouten of ongezouten gegeten worden. Het is een verantwoorde snack, maar zeker ook een geschikte noot om in een salade, een notenmix of in andere gerechten te verwerken. Ze zijn een goede bron van gezonde, onverzadigde vetzuren die essentieel zijn voor ons lichaam. Bij Bionoot kun je cashewnoten kopen zonder geur-, kleur- en smaakstoffen. Tevens wordt bij het kweken van onze Biologische cashewnoten gelet op het welzijn van mensen, dieren en milieu. Zo gebruiken we geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest die schadelijk zijn voor andere planten, dieren of het milieu. Op deze manier zijn onze cashewnoten gezond voor jou en voor het milieu!

Gezonde cashewnoten

De cashewnoot is niet alleen vanwege zijn smaak populair, ook vanwege zijn voedingswaarde. Cashewnoten bevatten mangaan, zink, koper, seleen en kalium. En vergeleken met andere noten bevat deze noot relatief weinig vet. Naast mineralen en vetten, bevatten de cashewnoten ook verschillende vitaminen. Dat maakt deze noot erg gezond! Cashewnoten zitten daarnaast ook boordevol eiwitten en zijn daarom een goede aanvulling op het dagelijkse voedingspatroon.

Cashewnoten eten

Cashewnoten kunnen rauw (ongebrand), gebrand, gezouten of ongezouten gegeten worden. Ook vind je ze vaak terug in notenmelanges. De witte noot heeft een vezelige en zachte smaak. In tegenstelling tot andere noten bevat een cashewnoot veel zetmeel. In Indiase gerechten vind je ze dan ook vaak terug om sauzen en curry's te binden. Wanneer je cashewnoten in gerechten gebruikt, dien je ze wel pas op het laatst toe te voegen, anders worden ze slap.

De herkomst van de cashewnoot

Ook al is de cashewnoot de meest gegeten noot ter wereld, eenvoudig te oogsten is hij zeker niet. De cashewboom is een kleine groenblijvende boom en kan tot 10 tot 12 meter hoog worden. Aan deze boom groeien vruchten met een erg harde schil. Binnen in de vrucht van de cashewboom bevindt zich een enkele zaad, de cashewnoot. De schil dient opengebroken te worden om de noot te verwijderen. Dat is een lastig werkje vanwege de giftige stof tussen de schillen, die blaren en huiduitslag kan geven. Daarom wordt de noot vaak eerst in de dop gebrand, zodat deze makkelijk verwijderd kan worden. De noot zelf blijft onbehandeld en puur. Doordat de oogst van de cashewnoot een tijdrovend klusje is, ligt de prijs van de cashewnoten dan ook gemiddeld wat hoger dan die van de andere noten.

Cashewnoten kopen doe je bij Bionoot.nl

In ons assortiment vind je onder andere de ongebrande cashewnoten. Deze zijn heerlijk vers en puur. Bij Bionoot kun je cashewnoten kopen waarvan je verzekerd bent van kwaliteit en maak je een bewuste keuze. Met één handje gezonde noten van Bionoot ben je verantwoord en gezond bezig voor jezelf en milieu!