Bel 0528-204014 of e-mail ons op info@bionoot.nl, wij helpen je graag verder.
EKO keurmerk

Rauwe noten

Onder rauwe noten verstaan we noten die niet gebrand of bewerkt zijn. Aan rauwe noten worden namelijk geen geur-, kleur of smaakstoffen toegevoegd en hierdoor zijn ze puur en biologisch. Bij Bionoot hebben we een ruim assortiment aan biologische rauwe noten, waardoor er meer dan genoeg keuze is voor de notenliefhebbers onder ons. Bestel ze eenvoudig online en je hebt ze binnen enkele dagen al vers verpakt in huis.

Zijn rauwe noten gezond voor je?

Elke noot kan worden bestempeld als gezond zolang deze rauw - niet gebrand of biologisch is. Noten bevatten namelijk een grote hoeveelheid aan vitamines, mineralen en gezonde vetten. Vooral vitamine B1, E en ijzer komen voor in de meeste noten. Deze vitamines, mineralen en gezonde vetten dragen bij aan een bevordering van de gezondheid van het menselijk lichaam. Toch is het belangrijk dat je de noten met mate eet. Te weinig is niet goed, maar teveel ook niet. Een handje per dag wordt dan ook als de dagelijks aanbevolen hoeveelheid gezien. Precies voldoende om de noten als snack te nuttigen of te mengen door één van je gerechten.

Raw noten van Bionoot

Bij Bionoot hebben wij meer dan genoeg opties als je op zoek bent naar biologische rauwe noten. Zo kun je bijvoorbeeld voor de populaire biologische cashewnoten (raw) of de luxe, rauwe macadamia noten kiezen. Zin in een lekkere mix? Proef dan eens de biologische notenmix naturel. Deze bestaat uit enkele verschillende rauwe noten die samen een voor een lekkere combinatie zorgen. Bij Bionoot vinden wij het belangrijk dat wij enkel de lekkerste verse rauwe noten verkopen. Daarom zoeken wij de noten met zorg voor je uit en verpakken wij de noten vers voor we ze naar jou verzenden.

Rauwe noten

Thuis rauwe noten bereiden

De meeste rauwe noten zijn heerlijk om los uit de hand te nuttigen. Hierdoor blijven alle voedingsstoffen in de noot. Toch zijn niet alle noten even geschikt en lekker om rauw te eten en kun je de noot een stuk smaakvoller maken wanneer je ze thuis bereidt. Door ze bijvoorbeeld kort te roosteren of bakken met je eigen creaties aan kruiden kun je ze een stuk lekkerder maken. Rauwe noten kunnen ook goed gebruikt worden door andere voeding heen. Denk hierbij aan een handje noten door je smoothie, yoghurt of salade heen. De toegevoegde crunch komt hier goed tot zijn recht. Een ander voorbeeld is om van de noten een notenreep te maken of ze te gebruiken bij een Oosters gerecht met kip. Waar je de noten ook voor gebruikt, ze tillen je gerecht altijd naar een hoger level.

Rauwe noten gebruiken als vleesvervanger

Rauwe noten kopen als vleesvervanger is ook een goed idee. Pinda’s, amandelen, cashewnoten en pistachenoten hebben de meeste eiwitten als het aankomt op noten. Dankzij de hoeveelheid eiwitten maakt dit deze noten erg geschikt als vleesvervanger. Zo hoef je geen vlees te eten, maar krijg je toch de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid eiwitten binnen. Uiteraard is dat wel afhankelijk van hoeveel noten je eet. Andere noten, zoals macadamianoten, pecannoten en walnoten bevatten veel onverzadigde vetten. Hierdoor zijn ze calorierijker en zorgen ze ervoor dat je sneller vol zit.

Rauwe noten kopen bij Bionoot

Bij Bionoot zijn we bewust van de goede werking van de noten op het lichaam. We hebben tal van rauwe noten in ons assortiment. Net als biologische noten. De noten die je in de winkel koopt zijn vaak niet zo goed als dat ze lijken. Deze zijn bewerkt met geur en smaakstoffen en daarmee gaat de kwaliteit van de noten achteruit. Al onze biologische noten zijn met zorg voor jou uitgezocht om enkel het beste van de noten te bieden. Bestel de biologische rauwe noten eenvoudig online bij Bionoot en gun je lichaam net dat beetje extra aan energie en voedingsstoffen. Want bij Bionoot.nl ben je verzekerd van goede kwaliteit noten.